Ti mund të ndryshosh një jetë!

70 mijë fëmijë të moshës 2 deri në 17 vjeç në Shqipëri rezultojnë me Aftësi të Kufizuar.
92 % e tyre nuk marrin shërbimet bazë për të cilat kanë nevojë.
 

Lexo Më Shumë

AMBASADORËT E WORLDVISION
 

Tungjatjeta për një fëmijëri me Dinjitet!

Altini, 3 vjeç

HISTORIA IME DHURO

Vuan nga Hemipareza. Ka nevojë për fizioterapi.

Shqipëri

Oligerta, 14 vjeçe

HISTORIA IME DHURO

Vuan nga Paralizë Cerebrale. Ajo nuk flet, nuk reagon ndaj asgjëje, nuk lëviz asnjë gjymtyrë.

Arjani, 15 vjeç

HISTORIA IME DHURO

Vuan nga autizmi fëminor. Ka nevojë për shërbime logopodie.

Jasmina, 7 vjeçe

HISTORIA IME DHURO

Vuan nga Sindroma Rett, një sëmundje e rrallë gjenetike që e bën të sëmurin të humbasë të folurën, oreksin, përdorimin e duarve dhe shumë funksione të tjera

Marigleni, 9-vjeç

HISTORIA IME DHURO

Vuan nga autizmi. Ka nevojë për seanca logopedie.

Irena, 10 vjeçe

HISTORIA IME DHURO

Ajo ka çrregullime te sjelljes dhe ka nevojë për trajtim të specializuar për të përmirësuar komunikimin dhe aftësitë sociale. 

Leonora, 16 vjeçe

HISTORIA IME DHURO

Vuan nga Epilepsi e gjeneralizuar. Ka nevojë për seanca logopedie.

Soni, 11 vjeç

HISTORIA IME DHURO

Ka çrregullime të sjelles që i krijojnë atij probleme në socializimin me moshatarët dhe procesin e të nxënit. Me 400 lekë në muaj ai do të mund të marrë terapi zhvillimi.

 

Ana, 15 vjeçe

HISTORIA IME DHURO

Diagnostikuar me Paralizë Cerebrale. Nuk mund te ecë dhe të flasë. Me 400 lekë në muaj do të marrë ndihmë te specializuar!

Arta, 7 vjeçe

HISTORIA IME DHURO

Vuan nga paraliza cerebrale. Nuk mund të qëndrojë në këmbë për nje kohë të gjatë. Me 400 lekë ne muaj do të marrë seanca fizioterapie, qe do të forcojnë muskujt dhe kockat e saj.

Bruna, 7 vjeçe

HISTORIA IME DHURO

 Diagnostikuar me autizëm fëminor. Me 400 lekë në muaj do të marrë seancea logopedie, për të përmirësuar aftësinë e saj në të folur!

Ardiani, 8 vjeç e gjysmë

HISTORIA IME DHURO

Vuan nga autizmi. Me 400 lekë në muaj do të mund të ndjekë një plan individual zhillimi, me ekip të specializuar!

Elvani, 8 vjeç

HISTORIA IME DHURO

Diagnostikuar me autizëm, me 400 lekë në muaj, ai mund të marrë seanca logopedie.

 

Donaldi, 10 vjeç

HISTORIA IME DHURO

Nuk mund të ecë, lëvizë dhe flasë. Me 400 lekë në muaj, do të mund të marrë terapinë e nevojshme mjekësore!

Emiljano, 2 vjeç

HISTORIA IME DHURO

Vuan nga paralizë cerebrale. Me 400 lekë në muaj, ai do të mund të ecë.

Klajdi, 11 vjeç

HISTORIA IME DHURO

I diagnostifikuar me Paralizë Cerebrale/Paraplegji . 
Me 400 lekë në muaj do mund të marrë seanca fizioterapie për të përmirësuar lëvizjet e tij.

Sara, 6 vjeçe

HISTORIA IME DHURO

Sara vuan nga Paraliza Cerebrale.
Me 400 lekë në muaj ajo do të marrë fizioterapi dhe do të ndiejë më pak dhimbje trupi.

Emanueli, 4 vjeç

HISTORIA IME DHURO

Vuan nga Sindroma WEST (Encefalopati Epileptogjene). Me 400 lekë në muaj, ai do të mësojë të qëndrojë ulur.

 

Selma, 4 vjeçe

HISTORIA IME DHURO

Vuan nga Spina bifida /  Paraplegji
Me 400 leke në muaj ajo ka filluar të lëvizë dhe të artikulojë fjalët e para.

Gabriela, 15 vjeçe

HISTORIA IME DHURO

Vuan nga çrregullimet e spektrit të autizmit.
“Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të mësoj gërmat e alfabetit".

Alesia, 9 vjeçe

HISTORIA IME DHURO

Vuan nga Spina bifida/Paraplegji.
"Me 400 lekë në muaj, unë do të mundem të shkoj në shkollë me makinë."

Përse Tungjatjeta?

World Vision starton programin “Tungjatjeta". Ky program ofron vizita dhe shërbime për fëmijët me Aftësi të Kufizuar, në zonat e thella të vendit, në banesat e tyre.

Studimi i parë kombëtar mbi prevalencën e aftësisë së kufizuar tregoi se në Shqipëri ka 70 mijë fëmijë me Aftësi të Kufizuar. Vetëm 8% e tyre marrin shërbime.

Arsyet janë të shumta: pamundësia ekonomike, largësia nga qendrat, mungesa e transportit, mungesa e informacionit apo mentaliteti.

Ne duam t'u themi sot Tungjatjeta!
Tu-ngjat-jeta, për një fëmijëri me dinjitet!

Si funksionon Tungjatjeta?

 

Një ekip ekspertësh udhëton drejt fshatrave më të thellë të Librazhdit dhe viziton në çdo shtëpi fëmijët me Aftësi të Kufizuara, të cilët nuk kanë mundur të marrin asnjë shërbim bazë. Pasi vlerëson gjendjen e fëmijëve, ky ekip harton plane individuale zhvillimi për secilin prej tyre dhe i ndjek ato hap pas hapi.

 

Tungjatjeta, përmes njësisë lëvizëse ofron mbështetje psikosociale edhe për familjarët e fëmijës me Aftësi të Kufizuar dhe konsultime për anëtarët e komunitetit ku fëmija jeton.

 

Njësia Komunitare Lëvizëse

...përbëhet nga:

Një punonjës social

Një psikolog

Një fizioterapist

Një logopedist

Përmes Tungjatjeta fëmija përfiton:

Terapi të specializuar në shtëpi, 1-2 herë në javë sipas nevojës së fëmijës: Fizioterapi / logopedi / psikoterapi
Një plan zhvillimi personal për fëmijën dhe familjen e tij
Përfshirje në aktivitete sociale, pranë Qendrës Komunitare një here në muaj
Paketa ushqimore mujore

Më Shumë

Tungjatjeta starton në Librazhd!

Në rrethin e Librazhdit janë identifikuar 470 fëmijë me Aftësi të Kufizuar. Shumë prej tyre nuk marrin asnjë shërbim dhe jetojnë të izoluar.

Familjet e tyre nuk kanë mundësi ekonomike, banesat e tyre janë larg qendrave që ofrojnë shërbime dhe nuk mund të sigurojnë transport.

Ti mund të ndihmosh që këta fëmijë të jenë pjesë e shërbimeve Tungjatjeta!

 

   DHURO   

Na Kontaktoni

  • Rruga “Skënderbej”, Ndërtesa Gurten,
    Kati 2, Tirana, Albania
  • Phone: +355 4 2419601
  • Email: info@tungjatjeta.al

Facebook Feed

Na Ndiqni